Jak awansować na stanowisko kierownicze?

jak awansować na kierownika

Czy lepsze stanowisko pracy i awans są możliwe jedynie “po znajomości”? Czy warto się jakoś szczególnie wykazywać, żeby zostać zauważonym i docenionym? Jak duża szansa leży w naszej inicjatywie, a jak wiele zależne jest od przypadku? Czy otrzymanie możliwości zarządzania pracownikami w Kępicach graniczy z cudem?

Chyba większości z nas marzy się stanowisko kierownicze. Każdy chciałby sobie porządzić i mieć tę przyjemność obserwowania, jak wszyscy słuchają naszych poleceń. Ale praca na stanowisku managerskim nie polega jedynie na wydawaniu poleceń. Nawet jeśli ktoś odważyłby się tak pomyśleć, to nigdzie nie jest powiedziane, że narzucone żądania zostaną spełnione. Pracownicy są przecież różni. Nie każdy ma takie samo podejście do danego sposobu przekazywania poleceń. Jeden posłucha i od razu weźmie się za realizowanie planu. Inny z kolei będzie marudził i odwlekał zlecone zadania.

Zarządzanie, to nie tylko wydawanie poleceń podwładnym. Manager spełnia w swoim zawodzie wiele ról. Musi być Liderem, Managerem, Nauczycielem, Specjalistą, Politykiem organizacji i przede wszystkim Człowiekiem. Dlatego posadzenie na fotelu kierowniczym kogokolwiek, tylko z racji posiadanych znajomości mija się z celem. Właścicielom firm w Kępicach, zależy na wyniku finansowym własnej działalności, dlatego niezmiernie ważne dla nich jest osadzenie na stołku kierowniczym odpowiedniej osoby.

Co zrobić, żeby mieć szansę na awans i móc objąć stanowisko kierownicze?

Trzeba wykazywać się nie tylko świetnymi kwalifikacjami zawodowymi i ponadprzeciętną wiedzą branżową. Wymagane również będą: znajomość minimum jednego języka obcego – najlepiej angielskiego, wysoko rozwinięte umiejętności miękkie, otwartość i pozytywne nastawienie.

Karol

POWIĄZANE ARTYKUŁY

silna motywacja do pracy

Jaka jest najlepsza metoda motywowania pracowników?

Każdy szef chciałby, aby pracownicy zatrudnieni w jego firmie w Malborku, byli porządnie zmotywowani do pracy. Niewielu jednak ma świadomość, że to.

praca Nowy Staw

Nowy Staw – miastem o silnych tradycjach

Nowy Staw to małe zaledwie 4 tysięczne miasteczko położone w województwie pomorskim w powiecie malborskim, a dokładnie na Żuławach Wiślanych nad rzeką.